Samenvatting
De bestseller van de onbetwiste autoriteit op voedselgebied Martijn Katan beschrijft in Wat is nu gezond? wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. Hij loopt met de lezer de dag door van ontbijt tot bedtijd en geeft aan wat bewezen gezond is, wat een fabel is en wat nog niet goed is onderzocht. Katan besteedt ook aandacht aan voeding en zwangerschap, voedsel en klimaat, wat en hoeveel je moet drinken, sport, de slanke lijn en aan vragen van kinderen over voeding. In deze geheel herziene editie zijn de nieuwste inzichten van de voedingswetenschap verwerkt. Prof. dr. Martijn B. Katan is emeritus hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit Amsterdam en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Katan is columnist van NRC Handelsblad en wordt regelmatig door kranten, radio en tv gevraagd naar zijn mening over actuele voedingskwesties. Hij schreef ook de bestseller Voedingsmythes (2016). 'Katan beschrijft kort en kraakhelder de wetenschappelijke stand van zaken over voeding en gezondheid, met praktische adviezen en verwijzingen naar deugdelijke websites.' Algemeen Dagblad 'Het regent boeken over voeding en diƫten. Vaak verkondigen ze de absolute waarheid, gebaseerd op onwrikbare wetenschap. In Wat is nu gezond? laat hoogleraar Martijn Katan de twijfel toe. Zo maakt hij bijna alle concurrerende titels overbodig.' Trouw