Samenvatting
Vakmanschap proef je in elk glas Rodenbach, in elke eikenhouten foeder waarin het bier rijpt, in elk bord bereid met de Vlaams roodbruine of waarbij hij wordt geschonken. Het moederbier rijpt 18 tot 24 maanden lang in foeders waarvan de oudste anderhalve eeuw teruggaan in de tijd, en wordt dan ‘versneden’ - vermengd - met jong bier volgens de traditie van het huis. De Rodenbach bieren schrijven ruim honderddertig medailles op hun naam en gelden als wereldreferentie in hun streekgebonden bierstijl en dat is echt geen toeval. Maar Rodenbach schrijft ook Grote Geschiedenis. De familie waaraan de brouwerij haar naam dankt speelde namelijk een belangrijke rol bij de geboorte van België. Lees wat Alexander, Pedro, Regina, Edward en Eugène Rodenbach betekenden voor de brouwerij, waarom de Rodenbachs begonnen als stokers, welke rol Alexander, Constantin en Pedro precies speelden in het jonge België, ontdek de vele gezichten van ‘wonderknape’ Albrecht Rodenbach en struin mee in het Brugge van auteur Georges Rodenbach.