€ 29,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen

Jeff Lowenfels • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Mycorrhizale schimmels zijn onmisbaar voor bomen en planten. Een mycorrhiza is een samenwerking tussen planten en schimmels waar beide partners voordeel uit halen: de gastplanten sturen de benodigde koolstof naar de schimmels en in ruil daarvoor helpen de schimmels levensnoodzakelijk water en voedingsstoffen naar de wortels te brengen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de voedingswaarde van gewassen aanzienlijk verhoogd wordt en dat ze weerbaarder worden tegen droogte, ziektes en insectenvraat. Schimmels zijn onmisbaar voor de bodem. Ze verbeteren de structuur van de bodem, leggen koolstof vast en zorgen ervoor dat er meer water vastgehouden kan worden. Ze zijn zelfs in staat vervuiling af te breken. Dit boek toont de sleutelrol die mycorrhizale schimmels in de bodem spelen, zowel in de land- en tuinbouw als in de bosbouw en bloementeelt. Zelfs in hydrocultuur kunnen ze een belangrijke rol spelen. Mycorrhizale schimmels kunnen het gebruik van pesticiden, het toevoegen van stikstof- en fosfaatverbindingen en het bewerken van de bodem overbodig maken. Inhoudsopgave: Inleiding Fascinerende schimmels Mycorrhizale schimmels Mycorrhizae in de landbouw Mycorrhizae in de bloementeelt Mycorrhizae in de bomenteelt Mycorrhizae in de hydrocultuur Mycorrhizae voor grasmatten Kweek je eigen mycorrhizae schimmels Mycorrhizae hebben de toekomst
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 171mm x 241mm
    Aantal pagina's : 192
    Uitgeverij : Vonk Uitgevers – voorheen Jan van Arkel
    ISBN : 9789062240623
    Datum publicatie : 10-2021
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen