Samenvatting
'Bruno combineert een decennialange ervaring en brede kennis met een scherpe maar toch objectieve pen. Dit boek is een must read voor wijnamateurs en -liefhebbers.' — GIANLUCA DI TARANTO, voormalig Beste Sommelier van België, wine director van de horecagroep van Marc Coucke en aankoopadviseur van invoerder Crombé Wines
'Bruno is een vat vol kennis en ervaring. Dat, in combinatie met zijn kritische pen, zorgt voor een klare kijk op alles wat u als beginnend wijnfanaat wil weten.' — TOM IEVEN, sommelier van Hof van Cleve en voormalig Beste Sommelier van België
'Bruno weet ieders wijnhorizon altijd te verruimen met pittige en niet voor de hand liggende invalshoeken.' — WILLIAM WOUTERS, voormalig Beste Sommelier van België en voorzitter van de Internationale Sommeliersvereniging ASI
Overkomt het je ook dat je in een wijnwinkel of supermarkt voor een muur van wijn staat, en niet weet wat te kiezen? Dat je in een restaurant niet wijs raakt uit de wijnkaart? Dat je de juiste woorden niet vindt om een wijn te beoordelen? Dat je niet weet welke wijnen je kan bewaren en welke niet? Hoe je ze correct moet schenken? En combineren met gerechten?
Dit boek is er in de eerste plaats voor de beginner. Al zullen ook gevorderde liefhebbers er nog heel wat uit opsteken. Al was het maar omdat dit boek eenvoudig maakt waar anderen ingewikkeld over doen.
Bruno Vanspauwen schrijft al ruim 25 jaar over wijn voor diverse media. In die tijd reisde hij de hele wijnwereld rond en schreef hij vijf boeken over wijn. Het idee voor dit boek kreeg hij toen zijn twee dochters zich voor wijn begonnen te interesseren. Zo maakte hij van dichtbij mee hoe moeilijk het voor beginners is om een eenvoudige en begrijpelijke basiskennis over wijn op te bouwen. En hoe moeilijk voor een wijnkenner om een boek voor beginners te schrijven.