Samenvatting
Durbuy, in het hart van de Belgische Ardennen, roept bij zowat ieder van ons dezelfde iconische beelden op: een romantisch ogend kasteel bovenop een rotspartij, een gezellig middeleeuws stadje met pittoreske straatjes en eeuwenoude huizen, het imposante Hotel Restaurant Le Sanglier des Ardennes met een onwrikbare gastronomische reputatie...
Omgeven door heuvels en bossen lijkt het 'kleinste stadje ter wereld' tegen alles bestand en het is alsof de tijd er heeft stilgestaan. Dit maakt van Durbuy een ideale plek om tot rust te komen, te ontspannen en van natuur, cultuur en gastronomie te genieten. Daar is alvast ook ondernemer Marc Coucke van overtuigd die meer dan 100 miljoen investeert om deze plek tot een unieke toeristische trekpleister met absolute aandacht voor ecologie te laten uitgroeien.
Sterrenchef Wout Bru is partner-vennoot voor het culinaire luik en algemeen vennoot Bart Maerten (La Petite Merveille) beheert alle outdoor activiteiten zoals kajakken, glamping en het uitgebreide aanbod van Adventure Valley Durbuy.
Topfotograaf Henk van Cauwenbergh heeft in zijn eigen onnavolgbare stijl het mooiste van Durbuy samengebracht in het kunstboek Durbuy, une histoire d'hier, d'aujourd'hui et de demain. Een verhaal van ondernemen en beleven.
Een ode aan respectvol en ecologisch ondernemerschap in een unieke biotoop, verpakt in een luxueus grootformaatboek dat tot ieders verbeelding spreekt. Binnenin ontdekt de lezer een bruisende mix van natuurpracht, historisch erfgoed, een blik in de meest exclusieve venues, signature dishes van Wout Bru, unieke beelden van verrassende recreaties... Alles toegelicht in bondige teksten.
Kortom, dit boek is een absolute must have, een uitzonderlijke uitgave mét gouddruk. Noblesse oblige voor deze parel van de Ardennen.