Samenvatting
De 100 beste chocoladerecepten uit de keuken van de Zilveren Lepel De keuken van de Zilveren Lepel is wereldwijd bekend als dé gezaghebbende stem op het gebied van de Italiaanse keuken. Deze editie bevat 100 recepten met het allerlekkerste ingrediënt op aarde: chocolade. Daarnaast leer je met 30 basistechnieken, allemaal met stap-voor-stapfotografie, de verschillende manieren om met chocolade te werken, zoals temperen, glazuren en het maken van decoraties. Pure chocolade, melkchocolade, witte chocolade, ruby chocolade – ze komen allemaal aan bod en elk aspect wordt uitgebreid behandeld: de geschiedenis, de samenstelling, de geheimen van het succesvol verwerken van chocolade. Van eenvoudige recepten voor cakes, koekjes en gelati tot het recept voor een traditionele aardbei-chocoladetaart en pralinetruffel. Maar ook intrigerende nieuwe combinaties zoals chocolade met bier en sinaasappel, en wittechocoladeijs met walnoten en venkelkaramel. Met prachtige fotografie is dit boek een visueel spektakel voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok – en het resultaat is om je vingers bij af te likken. De Zilveren Lepel is al meer dan zeventig jaar het best verkochte kookboek in Italië. Alle recepten zijn traditioneel, geworteld in de Italiaanse cultuur, verzameld vanuit heel Italië en met de specialiteiten uit elke regio. De recepten zijn zo herschreven dat het buiten Italië ook begrijpelijk is, en de gerechten zijn dan ook gemakkelijk te bereiden voor iedereen. De Zilveren Lepel is dé bekende kookboekenreeks over de Italiaanse keuken die je moet hebben. De rijk geïllustreerde, luxe vormgegeven kookboeken in de serie De Zilveren Lepel bevatten een uitgebreide verzameling recepten uit de Italiaanse keuken. Ook verkrijgbaar in de serie zijn: De Zilveren Lepel, De vegetarische Zilveren Lepel, De Zilveren Lepel - Classic, De Zilveren Lepel - Bakboek en De Zilveren Lepel voor kinderen.